Tarikh        : 12 April 2018
 Masa         : 2.00 Petang - 5.00 Petang
 Tempat      : Pi1m Buluh Kubu
 Peserta      : 10 Orang

 

Tujuan:

Program ini dijalankan bertujuan  untuk menambah lagi pengetahuan  peserta mengenai kefahaman bagaimana ingin menggunakan komputer dan internet secara bijak dan efektif. Selain itu, menarik minat peserta untuk belajar melalui atas talian.
 
Aktiviti :
 
Peserta dapat mempelajari dan mengetahui dengan lebih mendalam bagaimana ingin menggunakan komputer dengan lebih baik dan memudahkan mereka bagi mencari maklumat dengan menggunakan internet. Selain daripada itu, peserta dapat pelbagaikan lagi kaedah pembelajaran beliau

 

Kelas ini dihadiri oleh usahawan wanita  di mana bertujuan untuk memberikan latihan penyediaan bahan untuk mempromosi perniagaan mereka.

Peserta diberi penerangan asas tentang cara-cara membuat kad dan risalah perniagaan. Kemudian peserta  diajar cara menyediakan kad perniagaan dan risalah melalui aplikasi Microsoft Publisher seperti cara menambah latar belakang, gambar, border serta 

format serta design untuk mempercantikkan risalah. Peserta diberi tugasan untuk melihat tahap penguasaan pembelajaran yang diberikan.


Gambar disini